Wie ben ik?

Hoi,

Ik ben Julie, geboren op 14 mei 1991 en al van kindsaf gefascineerd door paarden. Toen ik 11 werd ging ik voor het eerst op ponykamp, het was zo'n leuke ervaring dat ik ben blijven rijden.

Na enige tijd zeuren kreeg ik op mijn 13e mijn eerste eigen pony: een haflingermerrie Rokselia van de Leiweg. Helaas bleek ze te onstuimig voor me en na 2,5jaar zocht ik een goede thuis voor haar en kwam Uranie De Bornival in de plaats, een toen 8jarige BWP merrie.

We namen wat dressuur en springlesjes en deden af en toe eens een oefenjumping mee tot we plots samen de omschakeling naar bitloos rijden/ natural horsemanship maakten.

In 2007 kwam ik voor het eerst zelf in aanraking met een Irish Cob toen ik op bezoek ging bij mijn dierenarts.

Ik werd op slag verliefd op kleine Sissy die samen met haar mama Koby en haar halfzus Teagan op de weide stond. Enkele weken later mocht ik mee naar de keuring in Torhout. Na telefonisch contact met het thuisfront moest ik de eigenares van Koby en Sissy even doorgeven, toen ze mijn gsm teruggaf sprak ze de mooie woorden 'Proficiat met je nieuwe paardjes!' Ik was dolgelukkig! Daarbovenop haalde Sissy een mooie 1e premie!

Enkele weken later verhuisden ze naar me thuis en begon ik met Koby te werken, ze was immers nog niet zadelmak/ ingereden.

De jaren verstreken, ik maakte mooie buitenritten met Koby en Uranie, met Sissy deed ik veel grondwerk en we gingen vaak samen joggen.

In 2011 begon het zo fel te kriebelen om zelf eens een veulen te fokken, ik ging op zoek naar een leuke hengst voor Koby en nadat zij drachtig gescand was besloot ik voor Sissy ook een leuke date uit te zoeken.

Op 25 maart 2012 werd mijn eerste zelfgekweekte veulentje geboren 'Tirza van 't Bogaerthof', een fantastische ervaring!

Hobbyfokkerij 't Bogaerthof werd nu écht een feit!

Een fokkerij met alleen maar merries is nogal hmmm 'saai' ?  Ik besloot op zoek te gaan naar een leuke hengst en in juni botste ik op kleine Casanova (Casje voor de vrienden). Cas was toen bijna 1jaar oud.

Op 1 februari 2014 kwam ook Foxy onze kudde nog versterken. Foxy was zwaar verwaarloosd en ondervoed, ze was bovendien drachtig van een prachtig hengstenveulen. In tussentijd is ze uitgegroeid tot een prachtige, rastypische Irish Cob merrie met een gouden hartje.

In 2016 werd Ayla in de kudde opgenomen, de mama van onze eigenste Casanova.

2017 werd het jaar van grote uitbreiding! Voor het eerst importeerde ik zelf enkele Irish Cobs vanuit de UK. Als eerste kwam Hermits Gold Mine toe, een prachtige palomino met silver hengst met een fantastische afstamming!

Vervolgens kwamen ook Holly (een mooie blagdon, kleindochter van Lloyds) en Acresdale Enya (een leuk buckskin jaarling merietje) onze kudde versterken.

Ik ging het natuurlijk ook even over mezelf hebben... Naast mijn gezellige kudde ben ik ook nog de trotse eigenares van 2 honden: Fleurtje (Jack Russel) en Kyra (Labrador). U zult wel gemerkt hebben dat ik nogal gepassioneerd ben door dieren, het zal u dan ook niet verwonderen dat ik in 2014 ben afgestudeerd als dierenartsassistente aan Thomas More (vroeger KHK) Kempen. Sindsdien breng ik mijn dagen al werkend door bij Bioplanet.

2017 is niet alleen het jaar van grote uitbreiding maar ook een jaar waarin ik een belangrijke stap heb gezet op werkgebied. Onder de naam 'Equi-Revive' ben ik sinds april 2017 actief als zelfstandige in bijberoep. Bij Equi-Revive kan u terecht voor coaching en begeleiding met de hulp van paarden. Meer info vindt u op: www.Equi-Revive.be

Groetjes

Julie