Op zaterdag 1 februari is Foxy'tje naar hier gekomen.

Ze werd half november 2013 geïmporteerd, een zielig paardje: graatmager, haken op haar tanden, wormen, mok, ...

Op maandag 3 februari kwam de dierenarts voor een algemene check-up. De haken op haar tanden werden weg gevijld, er werd bloed genomen en ze werd opgevoeld... Ze had immers wat uier...

Foxy bleek hoogdrachtig te zijn...

Nu staat Foxy met een birth alarm rond zodat we de dracht goed kunnen opvolgen gezien ze niet in de beste conditie is.

In tussentijd zijn ook haar hoefjes gekapt en zijn haar weelderige sokken afgeschoren om de mok beter te kunnen behandelen.

Foxy krijgt met de dag meer energie! We zijn dan ook erg blij dat we ze hier in ons midden hebben kunnen sluiten en haar iedere dag kunnen zien openbloeien en zien transformeren tot een prachtige merrie!

Eerst en vooral wensen wij iedereen een gelukkig 2014, een goede gezondheid en veel (paarden)plezier!

De paardjes hebben de jaarwisseling goed doorstaan, rond middernacht stonden ze allemaal gezellig hooi te knabbelen. Van het vuurwerk waren ze dus niet echt onder de indruk.

 

 

Vandaag was het zo ver, onze lieve kleine Hope is verhuisd naar haar nieuwe baasjes, hiervoor moest ze de taalgrens over, ze staat nu in de buurt van Chimay!

Hope deed zich voor als een echt voorbeeldpaardje, ze ging in één vlotte beweging de vreemde trailer in.

De nieuwe eigenaars hebben al laten weten dat ze goed is aangekomen en dat ze nu rustig met een oudere merrie haar eerste nachtje daar zal doorbrengen.

Op zaterdag 14 september 2013 waren Koby en Hope te zien op de Landbouwdag te Heist o/d Berg. Het weer strooide echter wat roet in het eten al was het net op tijd droog voor onze demo om 11.30h :)

Koby was erg braaf en Hope tja die vrolijkte de boel wat extra op met haar gekke bokkensprongen :)

Vandaag was het weer tijd voor Horsefair te Lommel. Dit jaar mocht Tirza nog eens mee, dit keer als jaarling en dus zonder haar mama.

We hebben 2x de rasvoorstelling mogen verzorgen samen met een andere Irish Cob eigenaar Lindsay en haar cob Sarah.

Terwijl het andere duo aan het rijden was deden ik en Tirza wat schriktraining en enkele kunstjes.

Tirza vond het allemaal goed: over een zeil lopen, een zeil over haar heen (en er ook mee rond lopen), een bal over haar heen/onder haar door/tegen haar, ... daarboven heeft ze ook nog een extra kunstje geleerd 'shake(hoofdschudden)' buiten het 'pootje voor' dat ze zaterdag heeft aangeleerd.

Wat een fantastisch paardje!